lear_ZW
Aantal lessen: 10

Cursusgeld: € 110,00 

inclusief cursusboeken

Voor wie is deze cursus? 

Deze beginnerscursus is geschikt voor u wanneer u de Friezen in uw omgeving wilt leren verstaan en ook de Friese artikelen in de krant of op internet niet aan u voorbij wilt laten gaan.

Wat kunt u verwachten in de lessen?

Alle lessen hebben dezelfde opbouw waarbij precies lezen en geconcentreerd luisteren belangrijke uitgangspunten zijn. Iedere les begint met het onderdeelharkje, lêze en útspraak’ (luisteren, lezen en uitspraak). Omdat luisteren alleen niet voldoende is, volgt het onderdeel ‘Oan ’e slach’  (aan de slag). Bij dit onderdeel wordt gewerkt aan oefeningen rondom de luister-/ leestekst waarbij diverse oefeningen worden aangeboden.

De focus ligt bij deze module op woordenschat maar enige kennis van grammatica is wel nodig om een tekst goed te kunnen verstaan en lezen. Zo komen o.a. de regelmatige en onregelmatige werkwoorden, meervoud en verkleiningen aan bod. De lessen eindigen met een ‘Ta beslút’ (Tot besluit). Een tekst wordt voorgelezen als afsluiting van de les en als voorbereiding op het huiswerk.

eduFrysk, het online leerplatform

Tot slot is het goed te weten dat het lesmateriaal van LearmarFrysk – module 1 ook op eduFrysk te vinden is. EduFrysk is het digitale leerplatform van de Afûk. U vindt hier gesproken teksten, muziek en beeldfragmenten met Friese ondertiteling. U bent dus continu bezig met het combineren van luisteren en lezen wat voor een goed woordbeeld zorgt. U krijgt bij uw cursus een jaar lang gratis toegang tot eduFrysk.

Programma

De groepscursus bestaat uit 10 lessen van iedere week twee uur. De dag van de startdatum is tevens uw vaste cursusavond, met uitzondering van de schoolvakanties. Naast de cursusavonden krijgt u ook opdrachten om thuis uit te voeren.

Hieronder vindt u de locaties en startdata, en kunt u zich inschrijven.

Voor meer informatie: programma & informatie

Wilt u graag meedoen? neem dan contact op, voor onderstaande cursussen: bel of email naar de Afûk: tel. 058-2343079

Na de tweede les is het niet meer mogelijk in te stromen.

Seizoen 2017-2018: februari – april 2018

Plaats Cursusdag Startdatum Tijd Inschrijven
 Balk woensdag 7 februari  19.30 – 21.30
Heerenveen dinsdag 6 februari 19:30 – 21.30
Leeuwarden maandag 5 februari 19:30 – 21.30
Leeuwarden dinsdagochtend 6 februari 10:00 -12.00
Sneek woensdag 7 februari 19:30 – 21.30
Kimswert dinsdag 6 februari 19:30 – 21.30

 Voorbeeld hoofdstuk basisboek LearmarFrysk – module 1