Aantal lessen: 10

Cursusgeld: € 115,00
inclusief cursusboeken

per 1-1-2019

 Voor wie is deze cursus?

Heeft u de eerste module van LearmarFrysk afgerond of verstaat en leest u de Friese taal al behoorlijk? Dan is deze module heel geschikt voor u.

Wat kunt u verwachten in de lessen?

Deze module is geschreven als vervolg op module 1. De cursus geeft u de gelegenheid uw passieve kennis te versterken, vergroten en laten beklijven.  Daarnaast wordt er laagdrempelig een begin gemaakt met het actief toepassen van de woordenschat. Omdat het spannend kan zijn een nieuwe taal te spreken,  wordt bij alle lessen gestart met een ‘gesloten’ spreekopdracht (de antwoorden staan hierbij bijna letterlijk in de tekst) en geëindigd met een ‘vrijere’ spreekopdracht (met sleutelwoorden en woordvelden). Verder komt wederom de grammatica aan de orde.

eduFrysk

Het is goed te weten dat het lesmateriaal van LearmarFrysk – module 2 ook op eduFrysk te vinden is. EduFrysk is het digitale leerplatform van de Afûk.  U vindt hier gesproken teksten, muziek en beeldfragmenten met Friese ondertiteling. U bent dus continu bezig met het combineren van luisteren en lezen wat voor een goed woordbeeld zorgt. U krijgt bij uw cursus een jaar lang gratis toegang tot eduFrysk.

Programma

De groepscursus bestaat uit 10 lessen van ieder twee uur. De dag van de startdatum is tevens uw vaste cursusavond, met uitzondering van de schoolvakanties. Naast de cursusavonden krijgt u ook opdrachten om thuis uit te voeren. Afhankelijk van de cursist is de tijdsbesteding aan het huiswerk verschillend. Gemiddeld zijn cursisten een uur tot anderhalf uur per week bezig met het huiswerk. Aangeraden wordt om het huiswerk niet in één keer te maken. Het is effectiever om iets vaker met de taal bezig te zijn. In het boek is het huiswerk al opgedeeld in drie delen. Elk deel zal zo’n 10 à 15 minuten duren.

De cursussen worden gehouden van oktober t/m december en van februari t/m april.

U kunt zich momenteel inschrijven voor een cursus die start in februari 2019. Het programma voor na de zomer, van oktober t/m december wordt uiterlijk in maart 2019 gepubliceerd.

Programma februari t/m april 2019:

Plaats  Cursusdag  Startdatum  Tijd Inschrijven 
 Balk  dinsdag  5 februari  19:30 – 21:30  Inschrijven
 Kimswert  dinsdag  nnb  19:30 – 21:30  Inschrijven
 Sneek  woensdag  ! 13 februari  19:30 – 21:30  Inschrijven

Het cursusbedrag is vanaf 1-1-2019: € 115,00, inclusief cursusboek, jaarabonnement op eduFrysk, en btw.

Voor de locatie Kimswert zijn momenteel de aanmeldingen nog niet allemaal binnen. Wellicht dat we na de voorjaarsvakantie met de cursus starten.

Voor meer informatie: programma & informatie

Voor meer informatie over de taalcursussen en voor vragen: bel of email naar de Afûk: tel. 058-2343079.

lear_ZW