lear_ZW
Aantal lessen: 10

Cursusgeld: € 110,00
inclusief cursusboeken

Voor wie is deze cursus?

Heeft u de eerste module van LearmarFrysk afgerond of verstaat en leest u de Friese taal al behoorlijk? Dan is deze module heel geschikt voor u.

Wat kunt u verwachten in de lessen?

Deze module is geschreven als vervolg op module 1. Bij deze module gaan wij ervan uit dat cursisten al goed Fries verstaan en lezen kunnen. De nadruk ligt namelijk op het actief toepassen van de woordenschat. Omdat het spannend kan zijn een nieuwe taal te spreken,  wordt bij alle lessen gestart met een ‘gesloten’ spreekopdracht (de antwoorden staan hierbij bijna letterlijk in de tekst) en geëindigd met een ‘vrijere’ spreekopdracht (met sleutelwoorden en woordvelden). Verder komt wederom de grammatica aan de orde.

eduFrysk

Het is goed te weten dat het lesmateriaal van LearmarFrysk – module 2 ook op eduFrysk te vinden is. EduFrysk is het digitale leerplatform van de Afûk.  U vindt hier gesproken teksten, muziek en beeldfragmenten met Friese ondertiteling. U bent dus continu bezig met het combineren van luisteren en lezen wat voor een goed woordbeeld zorgt.

U krijgt bij uw cursus een jaar lang gratis toegang tot eduFrysk.

Programma

De groepscursus bestaat uit 10 lessen van ieder twee uur. De dag van de startdatum is tevens uw vaste cursusavond, met uitzondering van de schoolvakanties. Naast de cursusavonden krijgt u ook opdrachten om thuis uit te voeren.

Hieronder vindt u de  locaties en startdata, en kunt u zich inschrijven.

Voor meer informatie: programma & informatie

Voor onderstaande cursussen: bel of email naar de Afûk: tel. 058-2343079. De inschrijving voor februari-april 2018 is opengesteld en vindt u hieronder.

Seizoen 2017-2018

februari 2018: 

Plaats Cursusdag Startdatum Tijd Inschrijven
Franeker dinsdag  6 februari  19.30 – 21.30  Inschrijven
Sneek maandag  5 februari  19.30 – 21.30  Inschrijven

Voorbeeld hoofdstuk basisboek LearmarFrysk – module 2