praat_185Aantal lessen: 10 
Cursusgeld: € 110,00
inclusief cursusboeken

Voor wie is deze cursus?

De PraatmarFrysk-cursus sluit goed aan bij de modules 1 en 2 van LearmarFrysk en is ook geschikt voor wie het Fries in de praktijk goed heeft leren verstaan, lezen en nu de taal wil leren spreken. De PraatmarFrysk module 1 bestaat uit 10 lessen en is de basiscursus voor Fries spreken. Vervolgens kunt u aansluitend kiezen voor module 2, die tevens bestaat uit een serie van 10 lessen.

 

Wat kunt u verwachten in de lessen?

De nadruk ligt elke les op het spreken van de taal. Bij het oefenen is de uitspraak erg belangrijk en de docent geeft daarvoor verschillende opdrachten. In de tweede helft van iedere les wordt d.m.v. een dialoog het nieuwe thema geïntroduceerd.

De woordenschat en zinnen kunnen op eduFrysk, het online leerplatform, worden geoefend met behulp van flashcards. Flashcards zijn kaartjes met een afbeelding of omschrijving, waarbij u het Friese woord noemt. Door het kaartje om te draaien kunt u controleren of u het goed heeft.

Grammatica, waaronder de werkwoorden, wordt uitgelegd aan de hand van voorbeeldzinnen. Geleerde woorden en zinnen worden in de eerste helft van de volgende les herhaald bij de spreekopdrachten.

EduFrysk

De dialogen uit het cursusboek zijn tevens op eduFrysk te vinden. U vindt op eduFrysk gesproken teksten, muziek, de flashcards en beeldfragmenten met Friese tekst. U krijgt bij uw cursus een jaar lang gratis toegang tot eduFrysk.

Programma

De groepscursus bestaat uit 10 lessen van iedere week twee uur. De dag van de startdatum is tevens uw vaste cursusavond, met uitzondering van de schoolvakanties. Naast de cursusavonden krijgt u ook opdrachten om thuis uit te voeren.

U kunt zich hieronder inschrijven voor PraatmarFrysk-module 1 of PraatmarFrysk-module 2. 

Spreekt u Fries maar heeft u een steuntje in de rug nodig? Bent u op zoek naar meer zelfvertrouwen? De taaldocent helpt u daar graag bij. U kunt in dat geval kiezen voor module 2 of voor de conversatiecursus PraatmarRaak: link. Twijfelt u over uw niveau neem dan vooral contact met ons op.

Voor meer informatie: programma & informatie

Wilt u graag meedoen maar heeft u de eerste les gemist? Bel of mail dan naar de Afûk, tel. 058-234 30 79, email: kursus@afuk.nl. Na de tweede les is het niet meer mogelijk om in te stromen.

Seizoen 2017-2018

voor onderstaande cursussen: bel of email naar de Afûk: tel. 058-2343079

PraatmarFrysk – module 1

febrewaris 2018: 

Plaats  Cursusdag  Startdatum  Tijd Inschrijven 
Ljouwert maandag  5 februari  19:30 – 21:30  Inschrijven
Drachten maandag  5 februari  19.30 – 21.30  Inschrijven
Snits donderdag  8 februari  19.30 – 21.30  Inschrijven

 

PraatmarFrysk – module 2

Plaats  Cursusdag  Startdatum  Tijd Inschrijven 
febrewaris 2018: 
Ljouwert woensdag  7 februari 2018  19:30 – 21:30  Inschrijven