Aantal lessen: 10 

per 1-1-2019: € 115,00
inclusief cursusboeken en btw

Voor wie is deze cursus?

De PraatmarFrysk-cursussen zijn geschikt voor diegene die Fries in de praktijk goed heeft leren verstaan en lezen, en de taal wil spreken. Deze cursus module 1 is tevens hét vervolg voor cursisten die de cursussen LearmarFrysk (Fries verstaan en lezen) gevolgd hebben en nu de taal actief willen leren beheersen.

De PraatmarFrysk-module 1 cursus is de basiscursus voor Fries spreken en bestaat uit 10 lessen. Vervolgens kunt u aansluitend kiezen voor module 2, die tevens bestaat uit een serie van 10 lessen, die wekelijks worden gegeven.

Spreekt u Fries maar heeft u een steuntje in de rug nodig? Bent u op zoek naar meer zelfvertrouwen? De taaldocent helpt u daar graag bij. U kunt in dat geval kiezen voor module 2 of voor de conversatiecursus PraatmarRaak: link. Twijfelt u over uw niveau neem dan vooral contact met ons op of doe de Taalniveaucheck.

Wat kunt u verwachten in de lessen?

De nadruk ligt vanaf les één op het spreken van de taal. Bij het oefenen is de uitspraak erg belangrijk en de docent geeft daarvoor verschillende opdrachten. In de tweede helft van iedere les wordt d.m.v. een dialoog het nieuwe thema geïntroduceerd.

De woordenschat en zinnen kunnen op eduFrysk, het online leerplatform, worden geoefend met behulp van flashcards. Flashcards zijn kaartjes met een afbeelding of omschrijving, waarbij u het Friese woord noemt. Door het kaartje om te draaien kunt u controleren of u het goed heeft.

Grammatica, waaronder de werkwoorden, wordt uitgelegd aan de hand van voorbeeldzinnen. Geleerde woorden en zinnen worden in de eerste helft van de volgende les herhaald bij de spreekopdrachten.

EduFrysk

De dialogen uit het cursusboek zijn tevens op eduFrysk te vinden. U vindt op eduFrysk gesproken teksten, muziek, de flashcards en beeldfragmenten met Friese tekst. U krijgt bij uw cursus een jaar lang gratis toegang tot eduFrysk.

Programma

De groepscursus bestaat uit 10 lessen van iedere week twee uur. De dag van de startdatum is tevens uw vaste cursusavond, met uitzondering van de schoolvakanties. Het is goed om naast de lessen een paar keer in de week de taal te oefenen. Dit kunnen momenten van 10 of 15 minuten zijn. Vanuit de cursus wordt u daarbij geholpen en is daarvoor lesmateriaal aanwezig.

De cursussen worden gehouden van oktober t/m december en van februari t/m april.

U kunt zich momenteel inschrijven voor een cursus die start in februari 2019. Het programma voor na de zomer, van oktober t/m december wordt uiterlijk in maart 2019 gepubliceerd.

PraatmarFrysk – module 1

basiscursus Fries spreken 

Programma februari – april 2019

Plaats  Cursusdag  Startdatum  Tijd Inschrijven 
Balk donderdag 21 februari 19:30 – 21:30  Inschrijven
Ljouwert dinsdag  5 februari ! 10:00 – 12:00  Inschrijven
Ljouwert woensdag  6 februari 19:30 – 21:30  Inschrijven
Snits woensdag  6 februari  19:30 – 21:30  Inschrijven

PraatmarFrysk – module 2

vervolgcursus  (!) Fries spreken 

 Plaats Cursusdag  Startdatum  Tijd Inschrijven 
Drachten woensdag mogelijk in maart, datum n.n.b.  19.30 – 21.30  Inschrijven
Hearrenfean maandag  4 februari  19:30 – 21:30  Inschrijven
Ljouwert dinsdag  5 februari  19:30 – 21:30  Inschrijven
Snits maandag  4 februari  19:30 – 21:30  Inschrijven

De cursus module 2 van Praat mar Frysk is vanwege belangstelling opengesteld voor inschrijving en kunnen we in de periode maart – mei 2019 organiseren bij deelname van 8 personen.

Foar fragen, mear ynformaasje: nim kontakt mei ús op: kursus@afuk.nl.

praat_185

Voor meer informatie: programma & informatie

Zijn er vragen? Neem contact op via tel. 058-234 3079 of stuur een email naar: kursus@afuk.nl.