Cursusgeld: € 995,00
Inclusief lesmateriaal

Wilt u in zeer korte tijd Fries leren verstaan en lezen? Of kunt u het Fries al goed verstaan en lezen en wilt u het leren spreken? Volg dan de Spoedcursus. Onder begeleiding van twee docenten wordt u in een kleine groep één midweek ‘ondergedompeld’ in het Fries.

Programma

De Spoedcursus maakt gebruik van lesmateriaal van de LearmarFrysk-module 1 (en indien mogelijk 2) en van de PraatmarFrysk-cursus. Er worden gedurende de midweek gezamenlijke lessen voor beide niveau’s aangeboden maar ook apart zodat u op uw eigen niveau les krijgt. Dit betekent dat er veel ruimte is voor individuele aandacht. Er zijn groepsopdrachten, maar u krijgt daarnaast verschillende onderwerpen in combinatie met persoonlijke opdrachten aangeboden.

Kosten en verblijf

U verblijft bij de Folkshegeskoalle op Terschelling in een éénpersoonskamer met badkamer. En op basis van vol pension, luxe arrangement. Linnengoed en handdoeken zijn aanwezig. Alle kosten zijn inbegrepen, dus de prijs is inclusief lesmateriaal, bootretour, fiets, taxivervoer op het eiland, etc.. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn er fietsen gereserveerd. Tijdens de spoedcursus heeft u iedere dag les maar natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning tijdens een fietstocht of boswandeling. Bij dit luxe arrangement zijn de maaltijden inbegrepen. Extra drankjes buiten de maaltijden om zijn voor eigen rekening. Kijk voor meer informatie over de locatie op www.folkshegeskoalle.nl.

U kunt zich hieronder inschrijven voor een Spoedcursus.

Spoedcursus Fries Verstaan, Lezen en/of Fries Spreken

Plak Kursusdei  Datum   Jaar  Ynskriuwen 
Terschelling maandag t/m vrijdag  5 t/m 9 november november 2018 niet meer mogelijk
Terschelling maandag t/m vrijdag  18 t/m 22 maart maart 2019 neem contact op: zie hieronder
Terschelling maandag t/m vrijdag  4 t/m 8 november november 2019  Inschrijven

Hieronder kunt u het programma lezen. Wilt u meer informatie over de inhoud of het lesschema van de Spoedcursus? Of heeft u vragen over het inschrijven/de aanmelding? Stuur dan een e-mail naar kursus@afuk.nl of bel met 058-23 43 079.

De cursusorganisatie is niet bereikbaar van 15 juli t/m 2 augustus. Vanaf maandag 5 augustus kunt u weer contact met ons opnemen.

Programma spoedcursus Fries

 Vertrek vanuit Harlingen:

Maandag’s om 12.30 uur vertrekt u vanaf Harlingen-haven met de sneldienst (boottocht van 45 min.). Bij de haven is parkeergelegenheid (lang parkeren) op ± 25 minuten loopafstand van de haven. De boot vertrekt altijd stipt op tijd. U wordt door de docent(en) opgewacht in de vertrekhal om 12.00 uur. We stellen het op prijs als u een half uur voor vertrek aanwezig kunt zijn (ongeveer om 12.00 uur bij de vertrekhal). Als u eerder – of misschien later – vertrekt graag even contact opnemen.

Aankomst op Terschelling: Na aankomst op West-Terschelling om ± 13.15 uur wordt u per taxi vervoerd naar Hoorn.

Verblijf Folkshegeskoalle Schylgeralân: Op de volkshogeschool logeert u in een appartement op basis van vol pension (zie ook www.folkshegeskoalle.nl). Linnengoed en handdoeken zijn aanwezig. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn er fietsen gereserveerd.

Vertrek van Terschelling: Vrijdagmiddag om 16.15 uur met de sneldienst van Terschelling.

Aankomst in Harlingen-haven: Sneldienst ± 17.00 uur.

De cursus – algemeen Een nieuwe taal leren gaat bijna vanzelf. Wij hopen dat u erop vertrouwt dat u vooruitgang boekt als u weet welke stappen u heeft gezet en nog moet zetten om Fries te leren.

Hoe leert u Fries? Het belangrijkste is om regelmatig de taal te horen en te lezen. Luister en kijk naar Omrop Fryslân. Lees eens één van de Friese tijdschriften. (Op verzoek kunnen we gratis een editie van ‘De Moanne’ toesturen.)

Luister naar het Fries van de docent. Luister naar het Fries van familieleden, kennissen, collega’s. Lees Friese kranten­ar­tikelen (Friesch Dagblad, Leeuwarder Courant), Friese tijdschriften en eenvoudige boeken (Afûk-websjop).

En zo kunt u na afloop van de cursus bijvoobeeld een keer een Friestalige theatervoorstelling bezoeken, een aanrader! Meer informatie: Tryater. Overzicht: Theaters in Friesland.

Wie een nieuwe taal leert, merkt de eigen vorderingen niet altijd vanzelf. Nieuwe woorden leren, net wat gemakkelijker beginnen te praten – het gebeurt vaak onbewust. Op verzoek van de cursist kan er zakelijke taal worden toegevoegd (maatwerk zakelijke taaltraining). Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van eduFrysk, het online leerplatform voor de Friese taal.

Dagindeling cursus

Maandag: 14.30 – 17.30 uur

Dinsdag t/m donderdag: 9.30 – 12.30 uur, 14.30 – 17.30 uur

Vrijdag: 9.30 – 12.30 uur

Totaal aantal cursusuren: ± 20 – 25 uur.

Lessen worden gegeven binnen bovenstaande tijden. Het komt regelmatig voor dat er op verzoek van cursisten ’s avonds wordt lesgegeven.